Ara
Close this search box.

2020 ve Corona Virüs

Ekonomik olarak dünyadaki en büyük toplumsal çöküş sebebine neden olan Covit-19, 2020’ye damgasını vurdu.

Koronavirüs salgını sonrası insanların yaşam biçimlerini değiştirerek evde daha fazla vakit geçirmeleri, lojistik operasyonların sınırlandırılması, azalan iş hacimleri ve tüm bu gelişmelerin birkaç ay içerisinde yaşanması şirketlerin konfor alanından hızla uzaklaşmasıyla sonuçlandı.

Elbette ki her krizde fırsatları görebilecek kadar hazırlıklı olmayan ve dolayısıyla ciddi kayıplar yaşayan ve iflasın eşiğine gelen şirketler oldu. Ancak diğer taraftan tıpkı insanlarda olduğu gibi bağışıklığı güçlü şirketler, kriz süreçlerinde küçülse dahi ayakta kalarak fırsatları değerlendirebilme potansiyeline sahipti..

Biz de Polimek olarak bu dönemde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık..

Covid -19 ‘un hayatımıza girdiği Mart ayının sonunda bizde herkes gibi evden çalışma düzenine geçtik; ortak whatsapp grupları, skype görüşmeleri ve telefon yönlendirmeleri ile hem birbirimizle hem de müşterilerimiz ile bağlarımızı asla koparmadık.

Daha fazla efor sarf ederek hem iş kaybını en aza indirmeye çalıştık hem de müşterilerimizin bu dönemde mağdur olmamaları için elimizden geleni yaptık.

Belli bir süre sonra tüm hijyen kuralları çerçevesinde ofis hayatına geri döndük .

Polimek olarak bu dönemde yaptıklarımızı kısaca özetleyecek olursak;

Dış pazarda daha iyi ve etkin hizmet verebilmek için açmış olduğumuz ihracat departmanı; başta Ortadoğu olmak üzere tüm Arap Yarımadasına; Irak, Mısır, Hindistan, Bangladeş, İsrail ile birlikte Güney Avrupa Ülkelerine yüklü miktarda ihracat gerçekleştirdik.

Turnikeden, x-ray bagaj arama cihazlarına, kapı dedektörlerinden, parmak izi cihazlarımıza ve personel devam kontrol yazılımlarımıza kadar bir çok ürünümüz bu ülkeler de aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Yeni pazarlara açılmak tabiki hepimiz için heyecan vericiydi.

Birçok Arap ve Avrupa ülkesinden potansiyel müşterilerimizle Zoom ve Skype görüşmeleri ile sosyal güven sağlayıp müşteri talep ve isteklerine göre yol haritaları çıkarttık ve evet artık Yurtdışında da harikalar yaratan bir firma haline geldik J

Bu dönemde birçok yurtdışı firma ile bayilik anlaşmaları imzaladık.

Ayrıca bu dönemde ihtiyaç doğrultusunda Covit-19 Hijyen Pandemi serisi ürettik.

Pandemi serimizde; termal yüz tanıma cihazları, termal metal kapı dedektörleri,sıcaklığı algılama sütunu ve Cov-800 olarak adlandırdığımız dezenfektan haznesi bulunduran ve her türlü geçiş kontrol sistemi ile uyumlu çalışabilen turnikelerimiz mevcut..

Yine pandemi sürecince; teknik destek ve bakım sözleşmelerimizin içeriklerini genişlettik. Müşterilerimize uzaktan verebileceğimiz hizmeti daha çok detaylandırarak şirket ziyaretlerine gerek kalmadan çözüm yaratabildik.

Soysal medyayı daha aktif hale getirip daha fazla kişiye ulaşmayı hedefledik. Her ürün için ayrı bir anlatım videosu, resimler, görseller ve animasyonlar oluşturduk. Bunun sonucunda ürünlerimizi daha fazla hedef kitleye ulaştırıp hem yaptığımız işlerle hem de ürün kalitemiz ile olumlu dönüşler aldık.

Koronavirüs ciddiye alınmazsa ne tür ekonomik ve sosyal felaketlere yol açacağını çarpıcı bir şekilde hepimize gösterdi.

Hepimize bazı şeyleri başka yollarla da yapabilmeyi öğretti.

2021 yılında öğrendiklerimiz ve bilgi birikimimizle yeni yılın hepimize sağlık, huzur, bol iş ve kazanç kazandırmasını temenni ederiz..

Tüm dostlarımıza ve müşterilerimize iyi yıllar dileriz ..

Teklif İste

Polimek PDKS Yazılımını ücretsiz denemek için demo talebi oluşturunuz.

Entegre Çalıştığımız Programlar

PDKS Ücretsiz Demo Talep Formu

Bu formu göndererek, gizlilik politikamızı okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi onaylamış olursunuz.